Тенисери се жале на терен у Белгији

Извор: Викиновости


31. јануар 2013.
Шарлроа/ Белгија (Beta) - Репрезентативац Србије Новак Ђоковић рекао је у четвртак да је терен у хали у граду Шарлроа, на којем ће се играти дуел између Белгије и Србије у првом колу Дејвис купа, најгори на којем је тренирао у каријери.

„Тренирао сам у хали и запазио сам да терен уопште није у добром стању. Не желим да звучим као играч који се жали и тражи изговоре, али моји саиграчи су имали више тренинга на њему и слободно могу да кажем да је ово најгори терен на којем смо играли у каријерама“, рекао је Ђоковић новинарима у Белгији.

Он је истакао да не може да разуме како је Светска тениска федерација (ИТФ) дозволила да се шљака поставља директно на паркет.

„Уз дужно поштовање организаторима, двоје људи раде на терену сваког дана. Двоје људи не могу на време да припреме и побољшају терен на време. Не ради се добар посао, не разумем како ИТФ дозвољава да се шљака у хали поставља на паркету. Ово је екстремно опасна ситуација за све нас“, истакао је Ђоковић.

Он ће у петак играти против Оливијеа Рокуса у другом мечу дана.

„Прошли пут смо изгубили од Белгије у Дејвис купу и ја сам био поражен у одлучујућем мечу. Они сада имају веома талентоване играче и биће незгодно. Не игра нам Јанко Типсаревић, али се надам да ћемо играти добро и пласирати се у следећу рунду“, казао је он.

Србија ће дуел против Белгије почети у петак од 14 сати мечом између Виктора Троицког и Давида Гофина, док ће се Ђоковић и Рокус састати одмах након тога.

Извор[уреди]