Пређи на садржај

Тексас: Убијен најбољи амерички снајпериста

Извор: Викиновости


3. фебруар 2013.
Глен Роуз/ Тексас (Beta-AP) - Бивши амерички специјалац Крис Кајл, који се прославио написавши књигу „American Sniper“, о својим искуствима као снајперисте у ратовима, убијен је заједно са још једним човеком на стрелишту у Тексасу.

Снајпер Хекате 338
Слика: Rude.

Како у недељу пишу тексашки листови Стар телеграм и Емпајер трибјун, Крис Кајл (38) и други мушкарац пронађени су у суботу мртви на стрелишту у месту Глен Роуз.

Очевици су рекли шерифовим истражитељима да је наоружани човек отворио ватру на њих двојицу а затим побегао са места злочина у пикапу који је припадао једној од жртава, пише Стар телеграм, који излази у тексашком граду Форт Ворт.

У међувремену, у вези са двоструким убиством, један 25-годишњак је приведен у месту Ланкастер, југоисточно од Даласа, и очекује се да ће против њега бити подигнуте оптужнице.

Име друге жртве за сада није објављено.

Крис Кајл је у својим бестселер мемоарима „American Sniper: The Autobiography of the Most Lethal Sniper in U.S. Military History“ (Амерички снајпер: Аутобиографија најсмртоноснијег снајперисте у војној историји САД) описао како је одстрелио више од 150 људи у ратовима од 1999. до 2009. године.

Извор[уреди]