Тачно да су функционери добили претеће поруке

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


17. јануар 2012.
Београд-  (Beta) - Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић изјавио је у уторак увече да је тачно да су неки државни функционери добили претеће поруке и истакао да се такве информације проверавају и озбиљно схватају.

„Безбедност државних функционера и јавних личности којима је живот угрожен се редовно прати. Оваквим информацијама треба придавати велики значај и имати их у виду када се врше безбедносне процене“, рекао је Дачић за телевизију Б92, истакавши да не постоји земља где толико људи има обезбеђење као што је Србија.

Он је казао да су претеће поруке и писма „свакодневна појава“, на основу сазнања од оперативаца и да полиција свакодневно сарађује са Безбедносно информативном агенцијом и Војно безбедносном агенцијом када је у питању заштита државних функционера.

Поједини медији објавили су да је полиција добила упозоравајућу дојаву о припреми атентата на председника Бориса Тадића, патријарха Иринеја, Дачића и директора полиције Милорада Вељовића.

Дачић је истакао да је у протекла два дана било позива на полицијски број 92, и прочитао поруку коју је добио из Управе криминалистичке полиције у којој пише: „Веома је битно да истакнем да ћу Дачића убити пре истека његовог мандата“.

Повезане вести[уреди]

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg