Пређи на садржај

Тачи:Не одустајемо од интегрисаног управљања прелазима

Извор: Викиновости


Остале вести са Косова и Метохије
Позиција Косова и Метохије

Мапа показује позицију Косова и Метохије

21. новембар 2011.
Приштина-  (Beta) - Премијер Косова Хашим Тачи је у понедељак изјавио да косовска страна неће одустати од својих ставова када је реч о предлозима за „интегрисаним управљањем границом са Србијом“.

На састанку заједничког одбора за владавину права представника институција Косова и Еулекса, косовски премијер је рекао да ће се то питање наћи на дневном реду данашње рунде разговора делегација Косова и Србије.

Према његовим речима, ставови званичне Приштине и решења која су предложена представљају европска решења заснована на Уставу Косова.

На састанку на којем се разговара о изазовима пред институцијама Косова у делу извештаја о владавини права, Тачи је рекао да је Влада Косова чврсто и снажно опредељена за владавину реда и закона.

Према њему, главни изазов на том плану остаје остваривање суверенитета на целој територији Косова и спровођење европске агенде.

Шеф београдске делегације за преговоре са Приштином Борислав Стефановић рекао је да решење о прелазима није близу, јер Приштина инсистира да они постану државна граница.

Извор[уреди]