Пређи на садржај

Тачијеве претње су опасне

Извор: Викиновости16. март 2012.
(Бета) - Државни секретар у Министарству за Косово и Метохију Оливер Ивановић изјавио је у петак да ће Србија затражити помоћ од међународних представника на Косову ако се наставе претеће изјаве из Приштине попут оне да ће изборе, ако треба, спречити и силом.

„Ако се овакве (претеће) изјаве наставе и видимо да падају на плодно тле, да се подиже тензија мораћемо тражити заштиту од међународних представника Кфора и Еулекса, јер Србија не може послати своју војску и полицију на Косово“, казао је Ивановић за агенцију Бета.

Према његовим оценама, Тачијева изјава о томе да ће одржавање српских избора на Косову, спречити свим средствима, а ако треба и силом, је несумњиво претећа.

„То је несумњиво претећа изјава и као таква пре свега је намењена унутрашњој употреби - Албанцима који и нису баш задовољни начином на који Тачи води владу. Много је примедби, од социјалних до политичких, али се чини да ће и овога пута Срби бити у деликатној позицији да ће се преко њих пребијати унутар албански сукоб на политичком нивоу“, казао је Ивановић.

Ивановић је рекао да сматра да такве, претеће, изјаве заслужују пажњу и реакције међународне заједнице исто онако брзу као кад су у питању изјаве које долазе из Србије.

Извор[уреди]