Такмичење у писању чланака на Википедији у част Јована Цвијића

Извор: Викиновости
Иди на навигацију Иди на претрагу
Map ambassadors

9. октобар 2015.
Београд/ Србија - Викимедија Србије, Википедија на српском језику и Географски факултет Универзитета у Београду организују такмичење у писању чланака на Википедији, поводом обележавања 150 година од рођења Јована Цвијића.

Такмичење ће почети 11. октобра, када се Јован Цвијић родио, и трајаће месец дана, до 11. новембра. У такмичењу могу учествовати сви регистровани корисници Википедије, тако што ће написати нове и допунити постојеће чланке о градовима, геологији, рекама и планинама у Србији, географији Европе, биографијама значајних географа, односно, о свим темама које се тичу географије.

Након 11. новембра жири који ће чинити два професора Географског факултета и један Википедијанац, прегледаће све чланке и одредити најбоље, који ће бити награђени. Прва награда је двогодишња претплата на часопис „Национална географија”, друга награда је лампа у облику глобуса, док трећем добитнику следи хималајска лампа.

Проф. др Стеван Станковић

Викимедија Србије, Географски факултет и Универзитетска библиотека „Светозар Марковић” реализовали су уређивачки маратон 26. јуна, где су студенти Географског факултета и библиотекари укључени у пројекат „Вики-библиотекар” написали осам нових и допунили шест чланака на Википедији на српском језику о животу и делу утемељивача српске географије. Након такмичења професор др Стеван Станковић, емеритус, председник Српског географског друштва, велики познавалац дела Јована Цвијића, одржао је предавање о нашем знаменитом научнику.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg