Тадић и Цветковић поздравили договор у Бриселу

Извор: Викиновости
Иди на навигацију Иди на претрагу


24. фебруар 2012.
Београд-  (Бета) - Председник Србије Борис Тадић поздравио је договор Београда и Приштине постигнут у петак у Бриселу и оценио да то значи да Косово на регионалним форумима неће бити присутно као независна држава.

„Постигнутим договором политика 'и Европа и Косово' коју сам водио и за коју сам добио подршку грађана Србије прошла је овај историјски тест чиме је доказано да је тај приступ једино реалан и онај који доноси резултате. Та политика обезбеђује европску будућност Србије, чува наше националне интересе, али и показује да је Србија фактор стабилности југоисточне Европе“, истакао је Тадић у изјави за јавност.

Тадић је оценио да је највиши национални интерес да се отклоне све препреке како би Србија добила статус кандидата за пуноправно чланство у ЕУ што ће отворити потпуно нове перспективе за земљу и све њене грађане.

Председник је истакао да ће Србија и надаље бити конструктивна и отворена за договор у дијалогу Београда и Приштине како би се пронашла компромисна решења за проблеме које тиште обичне људе и којима се нормализује њихов свакодневни живот, а која ће бити увек у складу са Уставом Србије и интересима њених грађана.

И председник Владе Србије Мирко Цветковић изразио је у Бањалуци задовољство данашњим договором Београда и Приштине о регионалном представљању Косова.

Како се наводи на сајту Владе Србије, Цветковић је оценио да су договорене формулације избалансиране и у складу са интересима Србије.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg