Пређи на садржај

Тадић да каже истину о Косову

Извор: Викиновости


26. новембар 2011.
Нови Сад-  (Beta) - Лидер Либерално-демократске партије (ЛДП) Чедомир Јовановић позвао је у суботу председника Србије Бориса Тадића да грађанима саопшти истину о поразу политике према Косову која је вођена годинама.

Јовановић је на трибини Преокрета у Новом Саду казао да је до 9. децембра, када се у Бриселу одлучује о кандидатури Србије за чланство у Европској унији, неопоходна демократска грађанска мобилизација друштва.

„Ми смо страшно погрешили на Косову. Ми смо 1989. године отишли на Косово поље као хорда и са поруком да, ако и не знамо да радимо, знамо да се бијемо. Кренули смо ка небу, а завршили у најдубљој рупи. То су чињенице које треба јасно и гласно рећи грађанима Србије“, рекао је лидер ЛДП-а.

Лидер ЛДП-а је у Новом Саду рекао и да су најновије претње његовој породици „болесне и сулуде“, али и директна последица „ненормалног и криминализованог политичког живота у Србији“.

На адресу Чедомира Јовановића стигло је претеће писмо које је потписало наводно удружење „Срби из Србије, Војводине и Косова, Срби сви“, у којем се прети смрћу лидеру ЛДП-а и његовој породици, као и „свим другим издајницима“.

Извор[уреди]