Пређи на садржај

Тадић: Нема коалиције са СНС

Извор: Викиновости


11. март 2012.
Београд/ Србија (Бета) - Демократска странка неће правити владу са Српском напредном странком, Демократском странком Србије и Српском радикалном странком, изјавио је у суботу председник ДС и Србије Борис Тадић.

Тадић је на седници Главног одбора ДС рекао да ће странка на предстојећим изборима наступити у коалицији са Социјалдемократском партијом Србије, Лигом Социјалдемократа Војводине, Демохришћанском странком Србије, Странком Зелених и странкама националних мањина, изјавио је председник ДС и Србије Борис Тадић.

„ДС мора да победи на изборима и то вам налажем. Представник ДС ће и после избора бити премијер. Ово је најбоља листа која може да обезбеди да ДС има премијера“, рекао је Тадић члановима Главног одбора ДС.

Тадић није поменуо могућност истовременог одржавања председничких, парламентрарних и локалних избора, нити је навео ко ће бити кандидат ДС за премијера.

Председник ДС је рекао да су предстојећи избори пресудни, јер постоји опасност да они који су креирали рат и деструкцију деведесетих година врате у назад процес модернизације који је покренуо Зоран Ђинђић. Тадић није прецизирао да ли у те снаге спада и Социјалистичка партија Србије са којом је Тадићев ДС у коалицији.

„Тражим апсолутну мобилизацију чланства ДС, грађанства, свих невладиних организација и интелектуалаца како би се то спречило, јер та опасност и даље постоји. Тек када почну преговори о чланству у ЕУ та опасност неће више постојати и наш циљ је да до краја године добијемо датум за почетак преговора“, рекао је Тадић.

Тадић је оштро критиковао СНС, коју је назвао "врдалама странком" чији су се представници дичили учешћем у ратовима, а касније говорили да су на ратишту кували.

Тадић је поновио да је најважнији циљ члансво у ЕУ уз очување идентитета свих националних заједница које живе у Србији а навео је и три најзначајније акције будуће владе.

Извор[уреди]