Пређи на садржај

Суђење Харадинају фарса

Извор: Викиновости


Остале вести са Косова и Метохије
Позиција Косова и Метохије

Мапа показује позицију Косова и Метохије

29. август 2011.
Приштина-  (Beta) - Суђење бившем команданту Ослободилачке војске Косова Рамушу Харадинају у Хагу сваки дан се претвара у све већу фарсу, а сведочења „српских криминалаца у том процесу“ потврђују да је процес исполитизован и да највише служи блаћењу ослободилачког рата на Косову, оцењује у понедељак приштиски лист Зери.

Овај албански дневник пише да је ослањање тибунала на „сведочења српских криминалаца, међу којима је последњи сарадник Слободана Милошевића - бивши шеф аналитике службе безбедности Зоран Стијовић запечатило је све сумње и неповерење у тај исполитизовани судски процес против Харадинаја“.

Како приштински дневник оцењује статус таквих сведока априори треба одбити јер је учествовао у етничком чишћењу Косова и у злочинима против Албанаца.

„Он је део спровођења добро испланиране српске државне стратегије за спровођење геноцида, он заступа идеју да је 'Косово српско' и руководећи се тим уверењем, сматра да је све сто је урадио вредно да се понови“, наводи лист и додаје да један такав човек не може да буде сведок против ослободилачког рата на Косову.

Извор[уреди]