Суђење Младићу последње пред затварање Трибунала

Извор: Викиновости1. јун 2011.
Словенија -  (Beta) - Словеначки дневник Дело пише у среду да би процес против Ратка Младића, с обзиром да је Горан Хаџић још у бекству, могао бити последњи пре затварања Међународног суда за ратне злочине на просторима бивше Југославије (ICTY).

„Суђење Младићу у Хагу биће процес против војног команданта босанских Срба и само фластер на ране породица жртава геноцидне политике, али иако је привођење Младића корак ка помирењу оно неће испунити циљ, који су поставили оснивачи Трибунала“, оцењује Дело.

Лист пише да се Слободан Милошевић у затворској ћелији опростио са животом пре него што му је доказана кривица, а суд у Хагу је у процесу против бивше председнице Републике Српске Биљане Плавшић, која је признала кривицу за злочине и прогон Бошњака и Хрвата, одустао од оптужбе за геноцид.

„Из тог угла гледања процес према бившем вођи босанских Срба Радовану Караџићу, који се радује што ће заједно са Младићем настојати да открије истину о рату у БиХ, представља завршни испит за Хашки трибунал“, сматра словеначки лист.

Извор[уреди]