Сутра почиње ПИСА тестирање у Србији

Извор: Викиновости


16. април 2012.
Београд/ Србија (Politika Online) - ПИСА тестирање, највеће међународно истраживање у области образовања, почиње сутра у школама у Србији и трајаће до краја маја, најавила је координаторка ПИСА тестирања за Србију Драгица Павловић - Бабић.

Ово је четврти пут да се у Србији спроводи тестирање, а ове године учествоваће око 5.500 ђака узраста од 15 година у више од 160 средњих, али и у једном броју основних школа. Они ће радити тестове знања из читалачке, математичке и природно-научне писмености, а резултати ће бити познати у децембру наредне године. Први пут ове године један број ученика радиће тестове у електронској форми, рекла је Павловић - Бабић.

На досадашњим тестовима постигнућа наших ученика била су испод међународног просека, али смо у прошлом циклусу 2009. године напредовали у све три области.

ПИСА (Programme for International Student Assessment) тестирање у нашој земљи од 2001. године обезбеђује Министарство просвете и науке, а реализује Институт за психологију Филозофског факултета у Београду.

Извор[уреди]