Пређи на садржај

Судија признао да је намештао мечеве

Извор: Викиновости


21. децембар 2011.
Пекинг/ Кина (Beta) - Кинески фудбалски судија Хуанг Јуњи који је важио за једног од најбољих арбитара у земљи признао је током саслушања да је у више наврата примио мито да би наместио утакмице укључујући међународне пријатељске мечеве и сусрете кинеске лиге, преноси у среду агенција Синхуа.

Јуњи је био фудбалски судија више од 20 година и само је један од осумњичених у широкој истрази кинеског парвосудја о корупцији у фудбалу, укључујући и истрагу против бившег председника Фудбалског савеза Кине.

Он је примио 245.000 долара да би наместио два међународна пријатељска меча, а примио је мито још око 20 пута од шест кинеских клубова између 2005. и 2009, извештава Синхуа.

Јуњи, који је био номинован за најбољег судију Кине 2009. године, оптужен је и да је примао мито од свог колеге Жу Веиксина да би намештао резултате.

Један од међународних мечева је и гостовање Манчестер јунајтеда у Кини 2007. када је енглески клуб играо против Џеншена. Како извештава Синхуа, Јуњи је примио мито у вредности од око 10.000 долара да би лажирао бацање новчића на почетку тог меча. Утакмица је завршена са 6:0 за Јунајтед.

Извор[уреди]