Суботица: Камионџије коначно наставиле пут

Извор: Викиновости
Камион у снегу
Слика: Kabelleger.

4. фебруар 2014.
Суботица/ Србија (Beta) - Колона од око 300 камиона, која је четири дана стајала на аутопуту Суботица-Нови Сад, због великих снежних наноса код места Жедник, у понедељак увече је коначно пропуштена да настави путовање, рекао је агенцији Бета возач камиона Предраг Станковић.

„Коначно су нас пропустили да прођемо и налазимо се пред Новим Садом“, рекао је Станковић Бети око 19.30 сати. Он је објаснио да је колона камиона остала на аутопуту код излаза за Жедник, код једне бензинске пумпе још у петак пре подне, када их је полиција искључила из саобраћаја.

Додао је да су зимске службе тек у понедељак почеле да рашчишћавају пут, док је другу траку аутопута „рашчистио ветар“. Станковић је казао да је Црвени крст донео помоћ тек у недељу, на инсистирање и позиве возача камиона, и донео одређену количину хране.

Стаменковић је додао да је већина возача остала и без новца, па им је због тога било тешко да се додатно исхране. Навео је да их је полиција посетила у неколико наврата, али само да би преконтролисала камионе и казнила оне који су прекршили забрану саобраћаја до тог пункта.

„У камионима има доста сирове хране и некима се роба већ покварила. Морам да похвалим људе са пумпе, који су нам помагали све време иако смо им практично затворили посао. Људи су спавали у њиховом објекту и грејали се“, казао је Станковић.

Извор[уреди]