Студенти ставили ланце на улаз у зграду Универзитета

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


11. април 2012.
Београд/ Србија (Beta) - Већина представника студената Универзитета уметности у Београду напустили су у среду састанак са државним секретаром Министарства просвете Радивојем Митровићем, незадовољни предлогом за решење њиховог захтева и у знак протеста на улаз у зграду универзитета на Косанчићевом венцу поставили ланце и катанац.

Председница студентског парламента Универзитета уметности Весна Ђоковић рекла је агенцији Бета да је на састанку, који је у току, остао један представник студената, а да су га остали напустили, јер се, како је казала, предлозима представника министарства одлаже решавање проблема студената, уместо да буду решени одмах.

„Око 100 студената је испред зграде Универзитета на Косанчићевом венцу, где смо забаракадирали излаз из зграде и нећемо попустити док неко не дође да нам се обрати“, рекла је она.

Студенти Факултета примењених уметности блокирали су јутрос улазе на све три факултетске локације у граду, незадовољни што студенти који имају 60 поена нису ослобођени школарине.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg