Пређи на садржај

Студенти блокирали и Филозофски факултет

Извор: Викиновости


20. октобар 2011.
Београд-  (Beta) - Студенти су у четвртак увече почели блокаду Филозофског факултета у Београду, придруживши се колегама са Филолошког факултета који су почетком ове недеље заузели зграду свог факултета.

Један од студената Филозофског факултета је агенцији Бета рекао да је окупљање требало да почне у 19 сати, али да је декан наредила да се слушаонице закључају раније, како би се предупредила блокада. Студенти ће, како је рекао, у четвртак увече одржати пленум да би се договорили шта да ураде.

Он је додао да је на факултету 50-так студената, али очекује долазак већег броја. Око 100 студената је у згради Филолошког факултета.

Студенти захтевају да се школарина смањи на износ од три минималне плате и да услов за упис године уз финанансирање из државног буџета буде 48 бодова. Траже и укидање рангирања, као и поновно увођење апсолвентског статуса и привилегија при полагању испита.

Захтевајући промену услова студирања, студенти су данас у протестним поворкама прошли централним улицама Београда, Новог Сада, Ниша и Крагујевца.

Извор

[уреди]