Студенти блокирали Филолошки факултет

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


17. октобар 2011.
Београд-  (Beta) - Филолошки факултет у Београду блокирали су у понедељак студенти и настава се не одржава, док друге службе раде редовно.

„Филолошки факултет је од понедељка у блокади, сва настава се одлаже до даљег и зграда факултета се налази под контролом студената“, саопштио је Пленум студената Филолошког факултета.

Деканица Филолошког факултета Александра Вранеш је у телефонској изјави агенцији Бета потврдила да је факултет блокиран.

„Блокирали су факултет и онемогућили студентима да долазе на наставу. То нису студенти Филолошког факултета, мада међу њима има и наших студената, али и студената других факултета и других универзитета“, рекла је Александра Вранеш додајући да факултет блокаду „гледа с неразумевањем“.

Делегат Пленума који је желео да остане анониман рекао је у телефонској изјави агенцији Бета да блокада факултета представља само нови вид и наставак ранијих протеста уперених против министарства просвете због високих школарина и уписне политике, као и тешког положаја студената.

Студенти Филолошког, Филозофског, Архитектонског факултета и Факултета политичких наука, као и студенти Више електротехничке школе протестовали су 14. октобра у центру града тражећи лакше услове за упис наредне године студија, као и то да школарине не премашују висину три минималне месечне зараде у Србији.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg