Странке се међусобно оптужују за инциденте и претње

Извор: Викиновости
Кућа у Оџацима
Слика: Laslovarga.

15. децембар 2013.
Оџаци/ Војводина (Beta) - Политичке странке у Оџацима се у недељу међусобно оптужују за изазивање инцидената, а у Општинској изборној комисији (ОИК) је агенцији Бета речено да је једино на бирачком месту у Бачком Грачацу гласање било прекинуто на један сат због туче.

„Сви инциденти за које смо и ми незванично чули, догодили су се ван бирачких места, сем у месту Бачки Грачац, где је до туче дошло непосредно испред бирачког места, због чега смо обуставили гласање на један сат, док се ситуација не смири, а потом је гласање настављено“, казала је секретарка ОИК Елена Турански.

У полицији у Сомбору агенцији Бета је раније данас речено да је полиција морала да интервенише због туча у Богојеву и у Бачком Грачацу, и да ће против насилника бити поднете кривичне пријаве.

Полиција из Сомбора је у суботу истраживала оптужбе за куповину гласова на локалним изборима у Оџацима.

Странке су саопштавале да су повређени њихови активисти у Бачком Грачацу и у Лалићу, и да општином Оџаци круже возила са београдским и новосадским регистарским ознакама, у којима су „мишићави мушкарци“ који цео дан провоцирају и изазивају инциденте.

Српска напредна странка (СНС) је саопштила да је повређена 1 активисткиња СНС и да у болници. СНС је оптужила Демократску странку (ДС) и Српску радикалну странку (СРС) за тај инцидент.

Демократска странка Србије (СДС) је саопштила да је претучен њен активиста Данко Павловић и то у његовим „приватним просторијама“ и за то оптужила СНС .

У Бачком Грачацу дошло је до инцидента испред бирачког места које се налази у Основној школи „Марко Орешковић“. Локални медији су известили да су се сукобиле присталице СРС и СНС. СРС и СНС размењују оптужбе о томе ко је крив.

ДС је у саопштењу оптужила СНС да је „ангажовала батинаше“„“ у Оџацима, који проверавају да ли грађани гласају за напредњаке.

Извор[уреди]