Стинг долази у Београд

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу"Sting" на наступу у Будимпешти 2000.

20. март 2006.


Београд - Певач Стинг, чији је београдски концерт три пута најављиван у последњих пар деценија, коначно ће одржати концерт 19. јуна, и то највероватније у „Арени”, рекли су данас организатори на конференцији за новинаре у „Сава центру”.

Бивши вођа групе „Полис” ("The Police"), подједнако славан као соло извођач, „извесно” ће наступити у београдској „Арени”, која би дотле требало да добије сталну употребну дозволу, рекао је Срђан Стојановић, председник српског огранка компаније „Мултимедија рекордс”. Према његовим речима, прва серија од 500 до хиљаду карата коштаће 2.000 динара, а остале ће се продавати по цени од 2.500 до 3.500 динара. Стојановић је рекао да је током 80-их година безуспешно покушао да организује концерте групе „Полис” у Београду и на загребачком „Максимиру”. Рекао је, такође, да је умало успео да Стинга, борца за људска права, доведе у Београд 1997. године, након протеста због изборне преваре.

„Стинг је требало да 1. јула 1997. године одржи бесплатан концерт у Београду, у част његовог ´ослобођења´”, казао је Стојановић. Концерт је, према његовим речима, желео тадашњи градоначелник Зоран Ђинђић, желео га је и Стинг, али су искрсли проблеми са обавезама осталих музичара из његове пратње. Последњи покушај довођења Стинга био је прошле године, али је наступ у београдској „Арени” отказан из техничких разлога.

Стојановић је потврдио да ће британска група „Масив атак” наступити 11. јуна у београдској хали „Пионир”, а да ће „Симпл ред”, још један славни бенд из 80-их година, свирати 31. августа - вероватно у „Арени”.

Извор[уреди]

  • Beta