Стефановић о регионалном учешћу Приштине

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу6. децембар 2011.
(Beta) - Шеф преговарачког тима Србије Борислав Стефановић пренео је у уторак посреднику Европске уније Роберту Куперу да је за Србију прихватљиво учешће Приштине на регионалним скуповима ако се при томе води рачуна о поштовању Резолуције УН 1244.

„Све што не пише Република Косово и има референцу на Резолуцију 1244 је прихватљиво“, рекао је Стефановић Радио-телевизији Војводине говорећи о разговорима с посредником Европске уније путем видео-линка.

Стефановић је подсетио да је Приштина „већ сада члан у преко 95 одсто регионалних организација“, као и да је са Купером разговарао о могућности учлањења Приштине у нове регионалне организације.

Шеф преговарачког тима Србије је истакао да то не подразумева учлањење у Уједињене нације и Организацију за европску безбедност и сарадњу.

„Кључна ствар је била како ће се Приштина од сада од момента постизања договора представљати у регионалним иницијативама. То су регионалне конференције у којима су они већ сада члан у преко 95 одсто тих организације. То није толико договор у вези са чланством већ са самим представљањем“, рекао је он.

Стефановић је најавио да ће разговоре с Купером наставити у среду и четвртак.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg