Стефановић: Став претходне владе о фусноти био бољи

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу20. август 2012.
Србија -  (Beta) - Шеф преговарачког тима бивше владе Србије Борислав Стефановић изјавио је у понедељак да се Демократска странка неће супротставити евентуалној одлуци владе да прихвати да на међународним скуповима фуснота не мора да буде исписана на таблици с називом Косова.

Међутим, рекао је Стефановић, поставља се питање зашто су чланице садашње владајуће коалиције критиковале преговарачки тим претходне владе због решења повољнијег за Србију.

„На новој влади је, ако жели да ствар реши тако да се фуснота налази у пратећој документацији на сваком скупу, и да наша делегација само прочита изјаву која подсећа на став Србије о статусу Косова. Ту нема ничег новог, осим одустајања од инсистирања да фуснота буде на таблици“, казао је Стефановић за агенцију Бета.

„Ми то нећемо критиковати, али критикујемо то што су наши напори који су довели до вишег резултата, означени као издајнички, а сада је то нормално“, казао је Стефановић.

„Поставља се само питање што су нас - када су били опозиција - етикетирали као издајнике и говорили све најгоре о преговарачком процесу, а сада су спремни да иду испод 'црвене линије' и линије коју смо ми зацртали“, рекао је Стефановић.

По његовим речима, то питање је политичко и на то треба одговорити.

Izvor[уреди]