Пређи на садржај

Стварање војвођанског фронта отпора

Извор: Викиновости


5. август 2012.
Нови Сад/ Србија (Beta) - Бивши функционер у СФРЈ Живан Берисављевић изјавио је да ће након одлуке Уставног суда Србије да оспори поједине надлежности Војводине, у покрајини бити створен „фронт отпора“.

„Очекујем стварање фронта отпора у којем ће учествовати и политичке и културне институције Војводине, различите странке и цивилни сектор. A уверен сам и да ће све бити више него драматично чупаво, али Војводине ће бити онолико колико буде борбе за њу“, рекао је Берисављевић у интервјуу за информативни портал Аутономија (www.autonomija.info).

Оценио је да на политичкој сцени постоје значајни помаци, који указују на то да ће аутономистичка групација у будућности јачати.

„Ове одлуке Уставног суда нису нимало случајне, оне су заправо дуго припремане за случај да изборе добију ове политичке снаге које су их на несрећу и добиле. То је веома плиткоумна политика, која не рачуна какве ће последице произвести“, казао је Берисављевић.

Према његовим речима, то је иста политика „меморандумске Србије“ из деведесетих, односно политика која само хоће оног другог да „баци на колена“.

Живан Берисављевић био је на челу Савеза комуниста у Војводини и амбасадор СФРЈ у Лондону. Смењен је у такозваној јогурт револуцији 1988. године, када је Милошевићев режим укинуо широку аутономију Војводине.

Извор[уреди]