Пређи на садржај

Срушио се авион Војске Србије. Погинули пилот и војник

Извор: Викиновости7. јул 2009.
Батајница / Београд / Србија (Бета / Б92 / РТС) Јутрос око 9:10 часа, срушио се авион Војске Србије. Том приликом погинули су пилот Раде Ранђеловић и војник Милан Улемек, док је други војник лакше повређен. Ово је једанаеста авио несрећа војних авиона Србије у последњих десет година.

Срушио се авион Војске Србије. Погинули пилот и војник| Ранђеловић је 1985. године завршио Ваздухопловну академију и био је један од наших најскупљих пилота Срушио се авион Војске Србије. Погинули пилот и војник

—Небојша Ђукановић

Министарство одбране Србије потврдило је информацију о паду авона типа МиГ-29. Несрећа која се догодила нешто после 9 часова однела је два живота, док је један војник задобио лакше телесне повреде. Након што је пилот Раде Ранђеловић увидео да не може да спасе летелицу од пада, катапултирао се. Том приликом задобио је тешке повреде и пребачен је у Војно-медицинску академију у Београду где је подлегао ранама. Авион који је према првим информацијама пао на паркинг техничких средстава, поред батајничког аеродрома усмртио је војника Милана Улемека и лакше ранио другог војника чији идентитет није саопштен.

Генерал ваздухопловства Небојша Ђукановић сазвао је конференцију за новинаре на којој су потврђене иформације о паду МиГ-а-29 и страдању Радета и Милана.

Одмах по сазнању о паду авиона Војске Србије, преузете су мере истраге и обезбеђивање простора. Само место пада није доступно јавности.

Председник Србије Борис Тадић изразио је жаљење и упутио је телеграм саучешћа породицама преминулих.

Извор[уреди]