Срби са севера Косова поновили захтеве

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


Остале вести са Косова и Метохије
Позиција Косова и Метохије

Мапа показује позицију Косова и Метохије

25. октобар 2011.
Звечан-  (Beta) - Председници општина на северу Косова поново су у уторак понудили Кфору и Еулексу да им омогуће слободно кретање уз услов да не превозе косовске царинике и полицајце на прелазе Јариње и Брњак.

Представници Срба са севера Косова рекли су на конференциј за новинаре да су у понедељак увече упутили писмо команданту Кфора Ерхарду Древсу и позвали га на нове разговоре како би се пронашло најбоље решење за редовно снабдевање Кфорових јединица на северу.

Председници општина су у писму навели да су спремни да у најкраћем року обезбеде слободу кретања Кфора. Предложили су да се технички детаљи одреде у среду на састанку у Звечану или на посебном састанку ако Кфор сматра да је то потребно.

Начелник Косовскомитровачког округа Раденко Недељковић је казао да је Кфору понуђено оно што је наведено и у саопштењу председника Србије Бориса Тадића - да им буде омогућено нормално снабдевање војника под условом да не превозе косовске царинике на Јариње и Брњак.

Председник општине Звечан Драгиша Миловић је додао да са представницима Еулекса морају да разговарају и званичници Србије, јер Косово „није локално, већ државно питање“.

Представници општина су за среду најавили редовни састанак са Кфором, Еулексом, ОЕБС-ом и УНМИК-ом, који треба да почне у 14 сати у Звечану.

На конференцији у Звечану говорили су начелник Косовскомитровачког округа Раденко Недељковић, председник општине Звечан Драгиша Миловић, председник општине Зубин Поток Славиша Ристић и председник општине Лепосавић Бранко Нинић.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg