Срби са севера Косова незадовољни резолуцијом

Извор: Викиновости


Остале вести са Косова и Метохије
Позиција Косова и Метохије

Мапа показује позицију Косова и Метохије

10. јануар 2013.
Косовска Митровица-  (Beta) - Председници општина и скупштина општина са севера Косова упутили су у четвртак отворено писмо председнику Републике Томиславу Николићу и оценили да резолуција о Косову није у складу са платформом коју им је Николић раније представио.

„То се односи посебно на део због кога је Ваша Платформа подржана од стране Срба са Косова и Метохије“, истиче се у писму и додаје да су „посебно подржани ставови да се не постижу парцијални договори са привременим институцијама самоуправе у Приштини у оквиру такозваног техничког дијалога и став да ништа није договорено док све није договорено“.

Након заједничке седнице владе и председника Србије саопштено је да ти ставови нису ушли у предлог резолуције упућене парламенту, а Николић је додао да је у новој верзији резолуције „било ублажавања ивица“.

„Наставак преговора на техничком нивоу и имплементација постигнутих договора представља директно признавање независности такозване републике Косово“, упозорили су председници локалне самоуправе и додали да ће после спровођења договора из Брисела „преговарачка позиција Владе Републике Србије бити озбиљно доведена у питање“.

„Српски народ са Косова и Метохије озбиљно је забринут за институције Србије и локалне институције, које су све време биле и остале главни гарант останка и опстанка Срба на КиМ“, додаје се у писму председнику Николићу, уз напомену да је у „пракси потврђено да тамо где нема институција Србије нема ни Срба“.

Извор[уреди]