Срби камионима блокирали пут у месту Рударе

Извор: Викиновости
Остале вести са Косова и Метохије
Позиција Косова и Метохије

Мапа показује позицију Косова и Метохије

29. јул 2013.
Рударе-  (Beta) - Срби са севера Косова блокирали су у понедељак са два камиона путни правац јужна Митровица-Лепосавић у месту Рударе, где су припадници полиције Еулекса нешто раније ухапсили Жарка Веселиновића и још једног радника локалне бензинске пумпе.

Већи број Срба окупио се код крста у месту Рудара, након што су се после хапшења огласиле сирене за ваздушну узбуну.

Очевици су тврдили да су двојицу Срба ухапсили припадници Еулекса и специјалних јединица Косове полиције, међутим мисија ЕУ је саопштила да су две особе ухапшене у заједничкој акцији Еулексове Оперативне групе за Митровицу и Регионалне истражне јединице Косовске полиције.

„Двоје осумњичених су под истрагом у вези са покушајем убиства 2012. године у северном делу Митровице. Истрагу води тужилац Еулекса у мешовитом тиму са Канцеларијом Основног тужиластва у Митровици“, рекла је портпарол мисије ЕУ Ирина Гудељевић агенцији Бета.

Жарко Веселиновић је брат Звонка Веселиновића, којег међународне мисије сматрају једним од главних организатора постављања барикада на северу Косова. Веселиновић је у Србији оптужен да је противправно присвојио 32 камиона Хипо алпе адрија лизинга.

Извор[уреди]