Срби и Кфор уклањају барикаде код Јагњенице

Извор: Викиновости


Остале вести са Косова и Метохије
Позиција Косова и Метохије

Мапа показује позицију Косова и Метохије

5. децембар 2011.
Јагњеница-  (Beta) - Саобраћајница од Звечана до Зубиног Потока у месту Јагњеница биће ослобођена за саобраћај, а договор о томе постигли су у понедељак председник Општине Зубин Поток Славиша Ристић и командант Кфора за север Косова Адолф Конрад.

Након договора и Срби и припадници Кфора почели су истовремено да рашчишћавају саобраћајницу, једни да уклањају песак, а други каблове за напајање рефлектора.

Договорено је да се са пута помере војници Кфора са транспортерима и механизацијом којом су пре недељу дана насилно уклонили барикаду у Јагњеници и заузели једину саобраћајницу која води кроз то место до Зубиног Потока као и да Срби помере возила како би се успоставила нормална комуникација.

Према договору припадници Кфора ће на том месту поставити контролни пункт где ће заједно са припадницима Косовске полиције из станице у Зубином Потоку контролисати саобраћај.

Ристић је после састанка у Јагњеници, који је трајао петнаестак минута, рекао да то „не значи да ће барикаде бити уклоњене и да ће се људи са барикада повући“. Додао је „они остају ту“.

Ристић је рекао да трећа барикада коју су Срби поставили у Јагњеници али на споредном путу остаје и Срби ће наставити да дежурају на њој.

Извор[уреди]