Срби вратили барикаду на Брњаку

Извор: Викиновости


Остале вести са Косова и Метохије
Позиција Косова и Метохије

Мапа показује позицију Косова и Метохије

29. октобар 2011.
Зубин Поток-  (Beta) - Косовски Срби из Ибарског Колашина довезли су у суботу неколико камиона са земљом у међузону на административном прелазу Брњак на путу који од Зубиног Потока води ка Рибарићу, где су војници Кфора раније уклонили постављене камионе.

Земљу су изручили поред камиона којима су раније препречили пут.

Пре две ноћи војници Кфора померили су са тог пута на северу Косова два камиона која су се налазила напосредно уз прелаз који са косовске стране контролишу припадници Кфора. Саобраћеј се у Ибарском Колашину одвија алтернативним путевима који воде ка централној Србији.

Срби и даље блокирају пут који од села Јагњеница води ка албанском селу Чабра, а у новој бази Кфора приметан је мањи број војника него раније. Грађани мотре и на све друге путне правце ка Брњаку који су од пре два дана отворени за возила Кфора.

Председник Општине Зубин Поток Славиша Ристић рекао је агенцији Бета да се мало возила Кфора креће тим саобраћајницама иако је њиховим војницима омогућено да копненим путем снабдевају своје војнике и врше њихову ротацију.

„Изјава команданта Кфора Ерхарда Древса да неће да користи могућност да се слободно креће говори да им није стало до слободе кретања у вршењу мисије у оквиру мандата, већ да им је циљ насилно деловање на северу Косова и Метохије“, рекао је Ристић.

Извор[уреди]