Пређи на садржај

Срби верују да неће бити преварени

Извор: Викиновости
Остале вести са Косова и Метохије
Позиција Косова и Метохије

Мапа показује позицију Косова и Метохије

5. децембар 2012.
Јариње-  (Beta) - Председник Општине Косовска Митровица Крстимир Пантић изјавио је у среду да верује премијеру Србије Ивици Дачићу и у његове договоре у Бриселу, али да су Србима са севера Косова потребне писане гаранције јер су раније више пута преварени.

„Изјава председника Владе Србије Ивице Дачића охрабрујућа је, али имајући у виду да су грађани до сада безброј пута преварени од међународне заједнице и Албанаца, овога пута инсистирају да све што је премијер синоћ рекао након састанка у Бриселу буде стављено на папир и потписано од свих учесника састанка“, рекао је Пантић новинарима на прелазу Јариње према централној Србији.

Према његовим речима, када стигну писане гаранције, о њима ће бити обавештени локални одборници, па неће бити разлога да се блокира изградња прелаза на северу Косова.

Пантић, функционер владајуће Српске напредне странке (СНС), додао је да ће састанак с државним врхом бити одржан у четвртак, али да ће грађани бити на Јарињу „све док се састанак не одржи и док се не добију писане гаранције да ће захтеви бити испуњени“.

Председник Општине Звечан Драгиша Миловић изразио је уверење да, како је рекао, „држава (Србија) стоји иза српског народа на Косову и Метохији“, јер он нема резервну државу.

„Очекујемо да се неко обрати овом народу, јер он то заслужује“, рекао је Миловић и додао да ће, ако у четвртак буду позвани на састанак у Београд , то бити прилика да чују о чему се преговарало у Бриселу.

Извор[уреди]