Пређи на садржај

Срби блокирали возила Еулекса код Звечана

Извор: Викиновости


Остале вести са Косова и Метохије
Позиција Косова и Метохије

Мапа показује позицију Косова и Метохије

13. децембар 2011.
Косовска Митровица-  (Бета) - Срби на северу Косова блокирали су у уторак колону од 11 блиндираних возила Еулекса која су кренула ка прелазу Јариње, рекао је председник општине Косовска Мировица Крстимир Пантић.

Према његовим речима, Срби имају сазнања да су у возилима Еулекса косовски цариници и погранични полицајци, као и медијске екипе из Приштине чији је задатак да сниме како је пут ка Јарињу проходан и како је руски конвој са помоћи за Србе први прешао царински пункт који Срби бојкотују.

Конвој Еулекса најпре је из јужне Митровице источним мостом кренуо ка Јарињу како би обезбеђивао конвој са руском хуманитарном помоћи која је стигла на Јариње.

Међутим, након што је амбасадор Русије у Србији Александар Конузин, који предводи конвој, рекао Еулексу да му пратња не треба, Срби су зауставили конвој у Звечану.

Истовремено, камиони са помоћи су и даље на Јарињу где контролу врши Еулекс.

Пантић је додао да су се возила Еулекса потом вратила преко албанског села Чабра и преко Јагњенице, али да су убрзо поново покушала да дођу на север Косова па су их Срби зауставили у селу Жеровница надомак Звечана. Према његовим речима, превожење косовских цариника и пограничних полицајаца је нова непотребна провокација.

Извор[уреди]