Србији четири медаље првог дана такмичења

Извор: Викиновости


22. октобар 2011.
Београд-  (Beta) - Репрезентација Србије освојила је у суботу четири медаље на Европском купу у џудоу у Београду.

Љубиша Ковачевић освојио је златну медаљу у категорији до 73 килограма, а Весна Ранковић такође злато у категорији до 52 килограма. Љиљана Савановић освојила је бронзу у категорији до 48 килограма, а Јована Рогић сребро у категорији до 57 килограма.

„Изузетно сам задовољна јер сам се позлатила у одличној конкуренцији. Ово ми је прва титула на Европском првенству у сениорској конкуренцији“, рекла је Весна Ранковић.

Европски куп у џудоу отворен је данас у Београду и трајаће још сутра, а на њему учествују 213 борца из 23 државе. Европски куп свечано је отворила министарка омладине и спорта Србије Снежана Самарџић-Марковић.

„Нагласила бих да сам овде из личног поштовања према џудоу. То је олимпијски спорт са дугом традицијом, али уверила сам се да џудо чине и изузетни људи“, рекао је на отварању министрака Самарџић Марковић.

Учеснике Европског купа поздравио је и председник Олимпијског комитета Србије Владе Дивац.

„Драго ми је да смо овде на Европском купу и желим да и ово такмичење искористите да се што боље припремите за Олимпијске игре наредне године у Лондону“, рекао је Дивац.

Иван Тодоров председник Џудо савеза Србије поздравио је учеснике и истакао да жели да такмичење ускоро добије звање Светског купа.

„Свим такмичарима и гостима желим пријатан боравак у Београду и Србији. Наш циљ је да наше такмичење ускоро добије звање Светског купа“, закључио је Тодоров.

Извор[уреди]