Србији прети опасност од тероризма

Извор: Викиновости


29. октобар 2011.
Београд-  (Beta) - Професор Факултета безбедности у Београду Дарко Трифуновић оценио је да Србији прети опасност од тероризма, пре свега од радикалне форме ислама односно вехабијских организација.

„Светска и регионала претња по безбедност су Ал Каида и њој сродне организације. У срцу тих организације се налазе Вехабије којих у Србији има све више и више“, рекао је Трифуновић у интервјуу за специјализовани магазин из области безбедности Секјурити обзервер (www.securityobserver.biz).

Трифуновић је оценио да државни органи Србије не би били у стању да се изборе са евентуалним терористичким нападом јер је концепт за борбу против те опасности, према његовим речима, потпуно погрешан.

Професор Факултета безбедности Зоран Драгишић сложио се да је Србија угрожена тероризмом и навео да тероризам потиче из три потенцијална извора од којих је највећа претња радикалне форме ислама, односно вехабијске организације.

Он је за аганцију Бета рекао да опасност од тероризма у Србији није велика, али да свакако постоји.

Према његовом мишљењу, други могући извор тероризма на Србију је везан за питање статуса Косова, а да су организоване криминалне групе трећи могући носиоци тероризма.

Извор[уреди]