Пређи на садржај

Србија чврсто стоји иза Републике Српске

Извор: Викиновости

22. август 2013.
Београд/ Србија (Beta-AP) - Србија чврсто стоји иза Републике Српске као ентитета дефинисаног Дејтонским споразумом и Влада Србије наставиће да учвршћује везе са Републиком Српском, изјавио је у четвртак премијер Ивица Дачић.

„ Влада ће, без обзира на реконструкцију, наставити политику приближавања и успостављања све чвршћих и јачих веза Републике Српске и Србије“, рекао је Дачић новинарима у Палати Србија после састанка са премијерком Републике Српске Жељком Цвијановић.

Дачић и Жељка Цвијановић истакли су да ће бити настављен рад на приоритетним пројектима, првенствено из области енергетике на Дрини.

„Обратио сам се италијанском премијеру са циљем да се убрзају процедуралне ствари, јер је пројекат на Дрини изузетно важан и подстицајан и за друге инвестиције које ће доћи“, рекао је Дачић. Истакао је да не жели да говори о политичким стварима, али да Србија сматра да нема промене Дејтонског споразума без сагласности сва три народа и два ентитета у БиХ.

„Како ће се то договарати, ствар је грађана у БиХ, ентитета, народа ... За Србију је важно да се сачувају мир и коректни односи и, наравно, Република Српска као ентитет у складу са Дејтонским споразумом“, рекао је Дачић.

Најавио је да ће на јесен у Србији бити одржана заједничка седница влада Србије и Републике Српске.

Извор

[уреди]