Србија у другом колу Дејвис купа

Извор: Викиновости


2. фебруар 2013.
Шарлроа/ Белгија (Beta) - Тениска репрезентација Србије обезбедила је у суботу пласман у друго коло Светске групе Дејвис купа, пошто је данас повела у гостима против Белгије са 3:0.

Ненад Зимоњић
Слика: Carine06.

Другог дана дуела у месту Шарлроа, Ненад Зимоњић и Виктор Троицки су у пару савладали Стива Дарсиса и Рубена Бемелманса са 3:1 (6:4, 6:4, 5:7, 6:4).

Меч је трајао два сата и 50 минута.

„Играли смо одлично, добро смо се слагали на терену и то нам је донело тријумф. Могли смо можда и раније да завршимо, али они су у трећем сету почели да погађају и мрежа им је помагала у одлучујућим тренуцима. Најважније је да смо победили”, рекао је Троицки после меча.

„Одлично смо играли, поправили смо скор. Похвалио бих Виктора, јер је изашао на терен, иако је мало натегао задњу ложу. Шта рећи... Свако од нас у неким тренуцима даје свој максимум и то доноси резултат. Било да је Ноле, Јанко, Виктор... Ту сам и ја да помогнем. Сада желимо Јанку брз опоравак и да буде са нама у идућем мечу”, изјавио је Зимоњић после победе.

Претходно је Виктор Троицки у петак првог дана победио Давида Гофана са 3:2 у сетовима, а Новак Ђоковић Оливијеа Рокуса са 3:0.

Србија ће у другом колу Дејвис купа играти против победника дуела између САД и Бразила који се игра у Џексонвилу, а где домаћин после првог дана води са 2:0.

Извор[уреди]