Србија спремна на компромис

Извор: Викиновости


23. новембар 2011.
Брисел/ Белгија (Beta-AP) - Шеф преговарачког тима Београда у разговорима са Приштином Борислав Стефановић изјавио је у среду да је , али да неће прихватити једнострана решења на којима инсистира друга страна.

„Оно што је сигурно је да ниједан од договора неће бити могућ уколико угрожава наш Устав, Резолуцију 1244, нити је могуће да административна линија буде проглашена државном границом, као ни да прелази буду гранични прелази“, казао је Стефановић за агенцију Бета дан по завршетку седме рунде преговора у Бриселу.

Како је потврдио, разговори о проблему административних прелаза и регионалног представљања Приштине биће настављени за седам дана. Према његовим речима, највећи проблем је то што Приштина инсистира да прелази и административна линија добију државни карактер.

Он је истакао да се разговори не воде око чланства Приштине у регионалним иницијативама, већ око питања представљања Косова.

„Према томе, наш став је јасан - та асиметрија мора да се постигне, они не могу бити једнаки са представницима независних држава“, казао је Стефановић за агенцију Бета.

Нова рунда преговора Београда и Приштине је заказана за 30. новембар.

Извор[уреди]