Србија одбацује претње и не одриче се Космета

Извор: Викиновости22. новембар 2007.
Београд, 22. новембар 2007. године – Председник Владе Републике Србије Војислав Коштуница изјавио је данас да Србија одбацује све претње и евентуалне награде усмерене на то да се приволи на добровољно одрицање од Косова и Метохије.

Коштуница је у изјави за агенцију Танјуг навео да је Србија у последње време свакодневно изложена таквим спољним притисцима и потпуно отвореним претњама и да је то већ прерасло у насиље над Србијом и њеним грађанима, на које морамо пронаћи прави одговор.

Он је констатовао да најмоћније земље Запада од Србије траже да се добровољно одрекне Космета и да буде саучесник и партнер Запада у распарчавању сопствене земље и прављењу нове албанске државе.

"Сада се одлучује да ли ће Србија подлећи овом насиљу и бити прва држава у Европи после понижавајућег Минхенског споразума којој су велике западне силе отеле територију", рекао је председник Владе.

"Уверен сам у то да као стари и историјски европски народ ми немамо другог одговора него да поручимо западним силама да примамо к знању све претње и све њихове награде ако бисмо пристали да будемо саучесници, али и да Србија, уздајући се у право и правду, одбацује једним потезом и све претње и све награде", нагласио је Коштуница.

"Једноставно, једнострана независност за Србију не постоји и никада неће постојати, упозорио је председник Владе и додао да по праву Космет припада само и искључиво Србији, и то нам нико и никада не може одузети."

Извор[уреди]