Пређи на садржај

Србија квалификације почиње у Шкотској

Извор: Викиновости


23. новембар 2011.
Брисел-  (Beta) - Фудбалска репрезентација Србије гостоваће Шкотској 7. септембра 2012. у првој утакмици квалификација за Светско првенство 2014. године.

У среду на састанку представника Фудбалских савеза учесника Групе A квалификација одржаном у Бриселу договорени су сви термини одигравања утакмица.

У Групи А, поред Србије и Шкотске, налазе се Хрватска, Белгија, Македонија и Велс.

Привремени селектор репрезентације Србије Радован Ћурчић рекао је да је најважније што је избегнут жреб ФИФА јер он "никоме не би одговарао".

"Задовољни смо постигнутим договором и распоредом. Он, у принципу, садржава све уводне идеје са којима смо и допутовали у Брисел. Сада нам остаје да се у наредном периоду адекватно припремимо за напорно и дуго такмичење које следи", рекао је Ћурчић.

Генерални секретар F S S Зоран Лаковић казао да су представници Србије задовољни јер су добили оно што су тражили.

Европа ће у Бразилу имати 13 представника. Директно ће се пласирати победници девет квалификационих група, а четири репрезентације ће се квалификовати кроз бараж који ће бити састављен од другопласираних екипа.

Од другопласираних екипа у баражу неће играти она која буде имала најгори учинак. Први мечеви баража играће се 15. новембра 2013. године, а реванши четири дана касније.

Извор[уреди]

[[Категорија:Фудбалска репрезентација Велса