Пређи на садржај

Србија: До сада пронађене 33 преминуле особе

Извор: Викиновости
Припадници Војске Србије код Шабца 17. мај
Слика: Srđan Popović.


24. мај 2014.
Србија -  (Beta) - На подручјима погођеним поплавама у Србији до сада су пронађене 33 преминуле особе, од чега је од последица дављења умрло њих 13, рекао је у петак министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

На седници државног штаба за ванредне ситуације, Стефановић је рекао да се врше обдукције тела свих преминулих, да ће бити познат узрок смрти сваке од тих особа и поновио да је од утапања страдало највише 13 људи.

Републички штаб за ванредне ситуације предложио је данас Влади Србије да укине ванредну ситуацију на територији целе Републике, а задржи је на подручју два града и 17 општина где је ситуација са поплавама најтежа.

„Републички штаб за ванредне ситуације предлаже да се 23. маја у Србији укине ванредна ситуација, осим на територији градова Шабац, Сремска Митровица и општина Крупањ, Мали Зворник, Коцељева, Владимирци, Обреновац, Љиг, Уб, Лајковац, Осечина, Мионица, Параћин, Свилајнац, Смедеревска Паланка, Косјерић, Трстеник, Бајина Башта и Шид“, казао је Стефановић на седници у Влади Србије .

Ванредна ситуација на територији целе Србије уведена је 15. маја .

Извор[уреди]