Снимак Берлусконија и проститутке

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


22. јул 2009.

Silvio Berlusconi 09072008.jpg

Рим/ Италија (b92/Бета) Рим -- Италијански левичарски недељник "Еспресо" објавио је на свом веб сајту снимке на којима се види италијански премијер Силвио Берлускони са проститутком.

Медији преносе да се на снимцима види Берлускони како проститутки с којом је провео ноћ, између осталог, каже да га сачека у кревету док се он истушира.

Његова "пратиља" Патриција Д' Адарио снимала је своје сусрете с Берлусконијем, као и забаве које је он организовао у својој вили, из којих се касније родио један од највећих скандала, чији је учесник седамдесетдвогодишњи италијански премијер.

Патриција Д' Адарио, која је потврдила да је проститука високе класе, навела је да су снимци начињени четвртог новембра и да је Берлускони пропустио пријем поводом америчких председничких избора, како би провео ноћ с њом.

Берлускони је оповргао да је икада икоме плаћао за секс и те оптужбе је назвао "ђубретом" чији циљ је да баци љагу на њега.

Портпарол Берлусконијеве странке "Народ слободе" Данијеле Капецоне није оповргао аутентичност снимка, али је оценио да "Еспресо" покушава да оживи "већ мртав" медијски скандал.

Патриција Д' Адарио је рекла да је "изашла у јавност с поменутим снимцима" јер Берлускони није испунио обећање да јој помогне с "проблемом са некретнинама".

Она је предала снимке тужилаштву у граду Барију као део истраге о једном локалном бизнисмену, оптуженом да је плаћао младе жене да присуствују Берлусконијевим забавама.

Истраживања јавног мњења су показала да је вишемесечни скандал нанео мало штете Берлусконијевој популарности, што је знак његове изузетне политичке "гипкости", али и незаинтересованости Италијана за сексуалне слабости политичке елите.

Спољашња веза[уреди]

Извори[уреди]

Bookmark-new.svg