Снег престао да пада, путеви завејани

Извор: Викиновости


9. децембар 2012.
Србија -  (Beta) - Снег који је успорио собраћај и блокирао многе путне правце у Војводини, у недељу је око подне у већем делу Србије престао да пада, а екипе путара су на терену и чисте саобраћајнице.

Начелник Сектора за ванредне ситуације МУП Србије Предраг Марић рекао је да је у ноћи између суботе и недеље евакуисано 660 особа из возила на територији Војводине.

Тренутно је најдужа колона блокираних возила на аутопуту код Бачке Тополе.

„Колона је дуга око 11 километара, а до прекида саобраћаја је дошло јер је теретно возило покушало да претекне возило за чишћење снега, изгубило контролу и препречило пут“, рекао је Марић.

Он је казао да се возила крећу споро, и изразио наду да ће до подне и други правци бити одбокирани.

„На неколико места ангажована је и механизација Војске Србије“, рекао је Марић и апеловао на возаче теретних возила да не крећу на пут до престанка падавина.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић позвао је грађане и приватна предузећа да се придруже градским службама и помогну у чишћењу снега.

У претходних 12 сати на улице Београда нападало је више од 20 центиметара снега, а екипе „Београд пута“ одржавају саобраћајнице првог приоритета чистим, речено је јутрос у том предузећу.

Екипе Београд пута су у последњих 24 сата непрекидно ангажоване и боре се да улице првог приоритета држе проходним, јер је у последњих 12 сати нападало више од 20 центиметара снега на температури од минус пет степени, речено је агенцији Бета у том предузећу.

Извор[уреди]