Пређи на садржај

Следеће недеље конкурс за директора полиције

Извор: Викиновости


10. новембар 2012.
Београд/ Србија (Beta) - Премијер Србије Ивица Дачић најавио је у суботу увече да ће следеће недеље бити расписан конкурс за директора полиције и да ће при предвиђеним смењивањима у полицији у обзир бити узета и дешавања у случају прислушкивања највиших државних функционера.

Дачић је новинарима у Београду рекао да је потпредседник Владе Александар Вучић у јавност изнео чињенице о случају прислушкивања председника Томислава Николића и самог Вучића, а да истрагу о томе воде тужилаштво и Унутрашња контрола МУП-а Србије.

На основу резултата тих истрага биће одлучено да ли ће против неких људи бити покренути кривични поступци или ће бити смењени због злоупотреба у раду, рекао је Дачић.

Дачић је подсетио да је актуелном директору полиције Милораду Вељовићу истекао мандат прошле године, али да је он остао на тој дужности, како је навео, на захтев Демократске странке.

Дачић је рекао да ће нови директор полиције, након постављења на дужност, предложити шефове појединих полицијских управа.

Говорећи о случају прислушкивања највиших државних функционера, Дачић је рекао да је својевремено узет листинг телефонских разговора и Миодрага Ракића, некадашњег шефа кабината бившег председника Бориса Тадића, а који је био и секретар Савета за националну безбедност.

„Разговарао сам са Александром Вучићем и сагласни смо да треба подржати и полицију и тужилаштво и безбедносне службе у борби против корупције, али да не сме бити злоупотреба овлашћења“, казао је Дачић.

Извор[уреди]