Скупови подршке Путину широм Русије

Извор: Викиновости


19. фебруар 2012.
Русија -  (Beta-AFP) - Најмање 50.000 хиљада људи изашло је у суботу на улице градова широм Русије у знак подршке премијеру Владимиру Путину, који се кандидовао за предстојеће председничке изборе, саопштила је полиција.

Агенција Франс прес наводи да је на скуп у Санкт Петербургу, родном граду Владимира Путина, изашло око 10.000 људи. Они су носили транспаренте на којима је писало „Да - променама, не - револуцији“ и „Заједно са Путином за јаку Русију“.

Руска опозиција је огранизаторе скупова подршке оптужила да користе државни новац, као и да су некима плаћали за учешће на данашњим скуповима.

Према извештајима полиције, на окупљању у Сибиру, и на Руском далеком истоку било је више од 20.000 људи. На улице града Хабаровск на далеком истоку Русије изашло је 12.000 људи, који су скандирали „Имамо шта да заштитимо“. У Владивостоку и Новосибирску подршку Путину пружило је по 3.000, а у Иркутску укупно 7.000 људи.

Следећи скуп у знак подршке Владимиру Путину под слоганим „Штитимо земљу“ биће одржан 23. фебруара у Москви, а организатори се надају да ће се тада окупити 200.000 људи

Извор[уреди]