Пређи на садржај

Ситуација у Црној Трави критична

Извор: Викиновости


11. јануар 2012.
Лесковац/ Србија (Beta) - Председник општине Црна Трава Славољуб Благојевић казао је у среду да ће бити приморан да од државе тражи хеликоптер уколико неко од мештана завејаних планинских села буде затражио евакуацију.

„Дневно добијам по хиљаду позива људи из заробљених села. Уплашени су и нестрпљиви јер ова ситуација траје од Божића. Молим их да се стрпе с обзиром да се не жале на болест и на недостатак хране, али уколико неко затражи евакуацију бићу приморан да тражим хеликоптер од Штаба за ванредне ситуације Србије“, казао је Благојевић агенцији Бета.

Према његовим речима, још 70 одсто планинских села у тој општини одсечено је од света због високих снежних наноса на путевима, а око 30 одсто становништа на територији Црне Траве нема струју.

Благојевић је навео да су на терену екипе са три булдожера и два утоваривача снега, а да су у среду ујутро код села Састав Реке у помоћ притекли и припадници Војске Србије.

„Све то је недовољно јер предстоји чишћење још 200 километара путева да бисмо дошли до сваке завејане куће, а висина снега на појединим деоницама износи и до два метра“, казао је Благојевић и додао да дневно добија око хиљаду позива уплашених житеља општине из завејаних планинских беспућа.

Када је реч о струји, Благојевић је казао да су екипе из Лесковца и Сурдулице на терену и да се пешице пробијају по сметовима. „Надам се да ће сутра завршити поправке свих кварова, али је неизвесно када ћемо пробити све путеве“, казао је Благојевић.

Извор

[уреди]