Сирија запретила Израелу да ће узвратити напад

Извор: Викиновости


31. јануар 2013.
Сирија -  (Beta-AP) - Сирија је запретила у четвртак да ће узвратити Израелу после ваздушног напада на њену територију, док је Иран, савезник Сирије, саопштио да ће бити последица за Израел због тог напада.

Сиријска војска саопштила је у среду увече да је израелска авијација у зору бомбардовала војни истраживачки центар између Дамаска и либанске границе, док амерички и регионални званичници тврде да је нападнут конвој камиона за који се верује да је превозио оружје за исламистички покрет Хезбола у Либану.

Сиријски амбасадор у Либану Али Абдул Карим Али је рекао да Дамаск „има опцију и капацитет да изненади и узврати“.

У Ирану, званична агенција Фарс пренела је речи заменика министра спољних послова Хосеина Амира Абдолаха да ће ваздушни напад на Сирију имати значајне последице за Израел.

Хезболах је осудио напад као „варварску агресију“, а Русија је изразила „велику забринутост“ због извештаја о израелском нападу на сиријску територију и поручила да ће осудити тај напад ако је до њега заиста дошло.

Сиријски амбасадор је рекао да не може да предвиди када ће Дамаск узвратити. Рекао је да одлуку о томе доносе релевантне власти које ће одредити време и место.

Извор[уреди]