Седница Скупштине града Крагујевца у петак 23. априла

Извор: Викиновости

19. април 2010.
Крагујевац/ Србија

Зграда града Крагујевца

Пред одборницима Скупштине града, на редовном двадесетом заседању, које је заказано за петак 23. април, наћи ће се десет тачака - рекао је на данашњој конференцији за медије Саша Миленић председник Скупштине града Крагујевца. Најзначајнија је свакако прва тачка која се односи на предлоге одлука о додели признања Града Крагујевца, а то је додела звања Заслужни грађанин и додела годишњих награда за 2009. годину - Ђурђевданске награде за област уметности, новинарства, образовања, спорта, науке, безбедности и привреде. Поред ових, на следећој свечаној седници Скупштине града, поводом Ђурђевдана 6. маја, биће уручена и Плакета Светог Ђорђа, али о томе одлуку доноси градоначелник Крагујевца.

Највећи број тачака представља рутинске послове које Скупштина града мора да обави у одређеном року као и усаглашавање са одређеним законским прописима. На седници ће бити разматрани и Извештаји о пословању Предузећа за изградњу града Крагујевца, Градске стамбене агенције, Дирекције за урбанизам и Радио - телевизије Крагујевац, као и Годишњи извештај о раду канцеларије Заштитиника грађана. На дневном реду су и предлози за избор, именовања, постављења и разрешења 30 - так школских одбора у основним и средњим школама на територији града.

Предлог одлуке о екстрној ревизији Завршног рачуна буџета града Крагујевца за 2009. годину, према речима Миленића важна је одлука са становишта усвајања завршног рачуна. Интенција је, да у духу закона и једне политичке иницијативе, која је увек од стране опозиционих група била предмет различитих дилема и поред већих издатака, ипак ангажујемо ревизорску кућу.

Извор[уреди]