Састанак председништва АЛДА у Крагујевцу

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


23. фебруар 2010.
Крагујевац

Град Крагујевац ће 25. и 26. фебруара бити домаћин састанка Председништва и Управог одбора Асоцијација агенција локалне демократије на Балкану АЛДА, коју ће отворити председник Асоцијације Мр. Пер Винтхер.

Тим поводом помоћник градоначелника проф. Др. Добрица Миловановић, иначе први потпредседник Управног одбора АЛДА, одржао је конференцију за новинаре, на којој је подсетио на активности и остварене пројекте ове Асоцијације у Крагујевцу и најавио теме састанка. Један од најзначајних пројеката укупне вредности 960.000 евра, је Микрокредитна шема за младе предузетнике у Југоисточној Европи, у оквиру којег је граду Крагујевцу за развој предузетништва припало 500.000 евра, а који су путем кредита у износу од 3.000 до 10.000 евра под повољним условима додељени младим предузетницима за покретање бизниса.

Пројектом подизања свести о управљању отпадом, Град је добио 80 контејнера за селективно одлагање ПЕТ и картонске амбалаже, који су дистрибуирани у 22 основне школе, 9 вртића и 6 месних заједница. У циљу размене искустава, добре праксе и преноса метедологије кохезије у области заштите деце предшколског узраста, реализоване су и радионице у француском граду Сирену, у којима су учествовали и васпитачи из крагујевачке Установе за децу Нада Наумовић. Веома је добро да се један овакав састанак одржава у Крагујевцу, јер се и на овакав начин град Крагујевац приближава Европи, Бриселу, Старзбуру, јер поред овога што се досад дешавало, и поред тога што АЛДА има велики значај као организација која окупља преко 200 партнера широм Евопе и конкурише за средства из европских фондова, ми не желимо да се задовољимо оним што је досада било, већ желимо да стекнемо услове да у будућности од АЛДЕ можемо да имамо што више користи“, изјавио је помоћник градоначелника Крагујевца Добрица Миловановић, што је, додао је он “због директног учешћа у Председништву и Управном одбору Асоцијације и могуће.

Теме састанака у четвртак и петак, који ће бити одржани у Бизнис иновационом центру у Крагујевцу биће активности АЛДЕ у предходном периоду али и разматрани предлози пројеката, који су поред осталих од интереса и за наше подручје.

Извор[уреди]