Пређи на садржај

Саслушан човек који се повезује с филмом о муслиманима

Извор: Викиновости


15. септембар 2012.
Серитос (Калифорнија)/ Калифорнија (Beta-AP) - Амерички продуцент Накула Басли Накула, који се доводи у везу с контроверзним нискобуџетним филмом „Невиност муслимана“ због којег је дошло до масовних нереда у исламском свету, саслушан је у суботу у полицији.

Накула је сам дошао у полицијску станицу у свом граду Керитос, у Калифорнији, где је дао изјаву савезним инспекторима. Они треба да утврде да ли Накула, раније осуђен за финансијски прекршај, прекршио условну казну од пет година на коју је осуђен.

Због преваре 2010. године Накули је, као део казне, забрањено да користи интернет или рачунаре. Уколико се утврди да је он то ипак учинио, Накула ће бити послат у затвор на одслужење казне.

У америчким медијима Накула, који је хришћанин а за себе каже да је пореклом Копт, доводи се у везу с филмом „Невиност муслимана“. Већи део тог филма снимљен је у просторијама непрофитне организације „Медији за Христа“, која се налази у Лос Анђелесу.

Због тог филма дошло је до великих протеста у муслиманском свету, а у знак одмазде у уторак је нападнут амерички конзулат у Бенгазија и убијен амбасадор САД у Либији и још тројица људи.

Извор[уреди]