Пређи на садржај

Сарађујемо са Хагом док постоји тај суд

Извор: Викиновости29. август 2011.
Србија -  (Beta) - Директор Канцеларије Владе Србије за сарадњу са Хашким трибуналом Душан Игњатовић изјавио је у понедељак ујутру да Србија треба да сарађује са тим судом све док год он постоји.

„Хапшењем свих бегунаца окончали смо један аспект сарадње, али нам сад остаје технички део који између осталог обухвата сведочења. Сарадња се мора наставити све док постоји Хашки трибунал“, казао је Игњатовић за РТС.

Он је додао да та сарадња „неће бити онакав проблем какав је била“. Говорећи о суђењу Рамушу Харадинају у Хагу, Игњатовић је истакао да је забринут због начина на који се одвија то суђење.

„Нисмо задовољни како се то суђење одвија од почетка. Србија је дала Трибуналу све што је имала везано за тај случај, али Косово има најважније податке. Постоји одређена атмосфера застрашивања сведока, па је прва пресуда била ослобађајућа због недостатка доказа“, казао је он.

Игњатовић је истакао да не жели да процењује кривицу Харадинаја, али да је важно да се му се не пресуђује због недостатка доказа.

„Сведоци не дају исказе због страха“, додао је он.

Извор[уреди]