Сарадња Крагујевца и Ниша

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

19. март 2010.
Крагујевац/ Србија

Делегација Града Ниша, коју су чинили заменик градоначелника Нађа Марковић, заменик председника Скупштине града Небојша Крстић и члан Градског већа Мирослав Ђорђевић разговарала је данас у Крагујевцу са градоначелником Верољубом Стевановићем и његовим замеником Небојшом Здравковићем.

Тема састанка била је успостављање сарадње два града на различитим пројектима. Састанак је био прилика и да се размене искуства по питању актуелне легализације, проблема око имовине градова и општина у Србији, реализације важних инфраструктурних пројеката. Заменик градоначелника Ниша Нађа Марковић рекла је да Ниш и Крагујевац спаја много тога и да је данашњи састанак само почетак у сарадњи за коју су оба града изузетно заинтересована. Ово је добра прилика да заједнички кренемо и наступамо тамо где можемо. Резулате очекујемо у будућности а оно око чега смо се одамх договорили је ангажовање на питању децентрализације јер је изузетно важно да постоје региони јужно од Београда који ће бити јаки у економском смислу, рекла је заменик градоначелника Ниша Нађа Марковић.

Градоначелник Крагујевца Верољуб Стевановић рекао је да је на састанку било речи о појединачним плановима које имају и Крагујевац и Ниш везано за све оно што им предстоји у наредном периоду. Стевановић је рекао да је неизбежна тема била имовина и јавна својина, која тишти све локалне самоуправе у Србији, као и Закон о имовини који још увек није донет. Оно најважније јесте прави вид сарадње који треба да постоји између градова а нажалост није на нивоу на коме треба да буде, поготово у овим приликама када је криза присутна. Има великог простора за сарадњу и ми очекујемо да уз подршку министарства економије и регионалног развоја заједно радимо на припреми терена за измену Устава. То ће бити теме које ће нас окупљати у неком периоду који је испред нас, закључио је Стевановић.

Делегација Ниша је на крају посете Крагујевцу обишла локације на којима је у току градња важних објеката или су те локације у припреми за градњу-Корман поље, ауто пут, Петровачку магистралу...

Извор[уреди]