Пређи на садржај

Сао Пауло и Рио де Жанеиро смањили цене јавног превоза

Извор: Викиновости

20. јун 2013.
Сао Пауло/ Рио де Жанеиро (Beta-AFP) - Бразилски градови Сао Пауло и Рио де Жанеиро вратили су цене јавног превоза на ранији ниво, што је био један од захтева масовних уличних протеста широм земље, саопштиле су у четвртак градске власти та два града.

„Суспендоваћемо повећање цена и вратити стару цену метроа, воза и аутобуса“, изјавио је гувернер бразилске државе Сао Паула Жералдо Алкмин. Градоначелник Рија де Жанеира Едуардо Паеш такође је изјавио да ће у том граду бити смањена цена само за аутобуски превоз.

У Бразилу су пре десетак дана избили велики нереди, прво у Сао Паулу, потом у целој земљи, због повећања цена јавног превоза, али и због великих пореских оптерећења, корумпираности политичара и лоших услова у здравству и образовању. Демонстранти критикују и огромна средства која се издваја за организовање Мундијала наредне године, у време економских тешкоћа кроз која пролази Бразил .

Нереди су настављени и протекле ноћи када је неколико хиљада демонстраната блокирало прилаз стадиону у бразилском граду Форталези где је требало синоћ да се игра утакмица измедју Бразила и Мексика у оквиру Купа конфедерација, а око 200 демонстраната блокирало је аутопут, који повезује Сао Пауло и Сантос .

Извор[уреди]